Ofrivillig eftertanke

Internet ligger nere.
Egentligen borde jag kunna handskas med detta på ett moget sätt 
och istället för att skrika sådant som barn inte ska få höra, 
bara ta och njuta av stunden. Jag har ju faktiskt levt i en tid då jag klarade mig utan nätet.

Inte för att den tiden på något sätt är något jag längtar tillbaka till.
Att sitta och spela grammofonskiva och försöka skriva av texten var ingen höjdare. Att vara hänvisad till Vilse i pannkakan inte heller.

Att spela in musik från radion med mikrofon till kassettbandspelaren samtidigt som mormor talade om att det var ”ettemiddaskaffe” gick inte heller så bra, för följaktligen hördes ett ”ettemiddaskaffe” i början på solot i Roll Over Beethoven med Beatles ända tills bandet trasslade och inte ens kunde fixas med en blyertspenna.
En blyertspenna var, för att förklara för er som är lite yngre, en anordning som förutom att reda ut trassliga kassettband även användes för att skriva på papper med. På dem stod det ofta H och B, H stod för hard och B för black.


Om jag tittar ut genom fönstret kan jag se en balkong som tillhör sjuksköterskan vars mottagning vi delar trappuppgång med. Något förvånande brukar hon sitta där och röka. Egentligen borde hon veta bättre. Jag är själv rätt stolt över att ha slutat med dylika hobbyer.

Då jag var barn var rökning något nästan alla sysselsatte sig med. 
Det var heller inga restriktioner gällande ålder, så min bror och jag handlade ibland tobaksvaror till vår fader i den närbelägna kiosken.

Min far är en fantastisk man på många sätt, han är av den gamla stammen, de som kunde skruva, banka och bygga. Dock är han lite mindre bra på att stava och det kunde ju ställa till det ibland.
Mer om det kan du höra i Pappas lapp.


Skånske Arne