Hetta

I början på juli 2011 släppte e-boksförlaget Pupill en antologi på temat Hetta. E-boken finns för gratis nedladdning på deras hemsida. http://pupillforlag.se/magento/index.php/

Ungefär 50 personer medverkar i text och bild. En del av skribenterna är publicerade i olika sammanhang. Andra känns igen från olika skrivarsajter på nätet. En del av bilderna har visats på galleri. Boken är dynamisk, organisk och kan komma att uppdateras löpande med fler bidrag. En digital bok kanförändras. Den kan växa, byta skepnad och t o m bli hur omfångsrik som helst. 

Uttryckssätten varierar, dikter, fria eller mer bundna till formen, varvas med noveller och bilder. Det sensuella, sinnliga, fysiska erotiska, passionerade och feberheta dominerar. Boken är som en påse gott och blandat, smågodis, praliner, sött,salt och syrligt varvat med chips, sherry och drinkar, lika mycket sol som skugga. Det finns något för alla, det bildade litterära varvas med det mer vardagliga. En ungdomskärlek har fått ölmage, en kvinna får en födelsedagspresent hon aldrig har vågat drömma om. En solkurva gör att SJ-tåg 175 avgång kl 13.07 blir stående på linjen i hettan. Någon är instängd i en het bil. Medelhavet är lika närvarande som den svenska sommaren med dansbanor, badplatser och naturväsen.Bilderna imponerar. Det vardagliga fotot får drag av magisk realism när det blandas med surrealistiska collage och bilder som skapats av de former och färger som bildats efter en eldsvåda, ett blixtnedslag och ett hus som brunnit.

Texterna är läsvärda och håller hög klass, var och en för sig, eller i större sjok lästa med bladvändande nyfikenhet. Antologin Hetta är ett läsvärt alternativ till mainstream, lågprispocket från livsmedelsaffären och alltför många deckare. Antalet skribenter ger bredd åt textsamlingen. De skribenter som brukar skriva på olika skrivarsajter på nätet är vana vid interaktivt skrivande, vet vad som fungerar och vad som blir läst. Hetta är varm, nära, men inte kvävande. 


Paisley